Stipel BEI

Waarom ATVE?

Altijd maatwerk

Toegespitst op jouw situatie

Vast aanspreekpunt

Binnen 1 werkdag antwoord

Hoog slagingspercentage

De beste trainers

Bel of mail ons voor een persoonlijk studieadvies

Wij adviseren je graag over welk studieprogramma aan jouw behoeften voldoet

Of bel 070 - 337 83 77

Veilig werken in de elektro- en gastechniek

Veilig werken – wie met of in de buurt van elektrotechnische installaties werkt weet hoe belangrijk dat is. Stipel (Stichting Persoonscertificatie Energietechniek) heeft ruim tien jaar geleden in Nederland alle opleidingen en examens in elektro- en gastechniek op één lijn gebracht. Het moest voor iedereen duidelijk zijn wat elke technicus moet weten en kunnen om veilig te kunnen werken aan en bij installaties.

Doel: arbeidsongevallen in de energietechniek voorkomen. Medewerkers moeten niet worden blootgesteld aan nadelige gevolgen van gas of elektriciteit. Dat doen wij door ervoor te zorgen dat medewerkers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken en dat ze dat kunnen aantonen met een certificaat dat landelijk in de hele branche geldt (na een deskundig en onafhankelijk examen).

Stipel certificering

Afname van die examens moet volgens de internationale norm ISO 17024 zodat voor iedereen duidelijk is dat het met de kwaliteit goed zit. Wat de inhoud van de leerstof en de examens betreft: die volgen de bepalingen van NEN 3140 en NEN 3840 voor elektrische installaties, BEI-BHS, BEI-BLS en VIAG voor energievoorzieningssystemen.

Een Stipel certificaat is voor technische medewerkers die actief zijn in de industrie, utiliteit, rail-infra of netbeheer.

Meer weten over Stipel?

Heb je een vraag of ben je benieuwd of Stipel voor jou van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op 070 – 337 8377 of per e-mail op info@atve.nl. Wij vertellen je graag meer over ons trainingsaanbod als het gaat om veilig werken rondom elektrotechnische installaties.