NEN 3140/NEN 3840

NEN 3840 cursus

Wil jij een NEN 3840 cursus volgen? Dan ben je bij ATVE aan het juiste adres. Veilig werken aan elektrische hoogspanningsinstallaties staat centraal in deze cursus. Onze NEN 3840 is volledig toegespitst aan het gewenste niveau en de specifieke behoeftes van onze cursisten. Je bent van harte welkom tijdens onze cursusdagen of bij een incompany training.

Voor wie is de NEN 3840 cursus?

In onze NEN 3840 cursus leren we je hoe je risico’s kunt voorkomen met de wettelijk bepaalde criteria, methoden en procedures uit de NEN 3840. Haal je het certificaat? Dan kun je aantonen dat je de elektrotechnische risico’s kent en herkent. Ook heb je na deze cursus precies in beeld waar jouw verantwoordelijkheden beginnen en stoppen. ATVE beschikt over een aanbod cursussen voor verschillende doelgroepen. Zo is er altijd een cursus die aansluit op jouw wensen en behoeftes.

Wat is de verhouding tussen theorie én praktijk?

Onze NEN 3840 cursus bestaat voor een gedeelte uit zelfstudie aangevuld met twee dagen praktijktrainingen in onze practicum ruimte. In deze ruimte kan je oefenen met verschillende hoogspanningsinstallaties. De combinatie tussen de praktijk en de theorie zorgt ervoor dat je niet alleen over de nodige kennis beschikt, maar deze kennis ook kan implementeren in de praktijk. Zo haal jij het meeste rendement uit jouw NEN 3840 cursus!

Waaruit bestaat de NEN 3840 cursus?

De NEN 3840 cursus bestaat uit diverse onderwerpen die aan bod komen in de NEN 3840. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • Beveiliging
  • Gevaren van elektrische installaties
  • Elektriciteitsvoorzieningen
  • Opwekking en distributie
  • Transformatoren
  • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
  • Wetgeving en normen
  • Bescherming tegen aanraken

Open inschrijving of incompany?

De cursus bieden wij aan via zowel een open inschrijving als incompany. Bekijk via onderstaande links op welke data de cursussen worden aangeboden.

DoelgroepStipel examen ja / neeBekijk de data
Installatie- en WerkverantwoordelijkeExclusief Stipel examenLees verder
Installatie- en WerkverantwoordelijkeInclusief Stipel examenLees verder
Vakbekwaam PersoonExclusief Stipel examenLees verder
Vakbekwaam PersoonInclusief Stipel examenLees verder
Voldoende Onderricht PersoonExclusief Stipel examenLees verder

Wil je meerdere collega’s tegelijkertijd opleiden? Dan is een maatwerk incompany training een mogelijkheid.

Waarom een NEN 3840 cursus?

Na het afronden van de cursus ben je een NEN 3840 vakbekwaam persoon. Je weet hoe je veilig werkt aan hoogspanningsinstallaties en je kunt hier tevens derden veilig aan laten werken. Doordat je kennis heb van de juiste gereedschappen en preventiematerialen ben je in staat op verschillende situaties op veiligheid te beoordelen.

Over ATVE en NEN 3840 cursussen

ATVE vindt veilig werken en risicobeperking een belangrijk startpunt voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ons doel van deze cursus (en anderen) is dan ook kennis delen over het veilig werken en het risicobewustzijn bij alle Nederlandse medewerkers te vergroten met praktische trainingen en cursussen. Heb je vragen over de cursus of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.