WTK opleiding van ATVE ingeschaald op NLQF niveau 4

Voor onze HWTK opleiding hadden we de inschaling al binnen, maar vanaf februari 2022 is óók onze WTK opleiding ingeschaald door het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) op niveau 4. Deze inschaling is een bevestiging van de kwaliteit van onze opleiding Werktuigkundige (WTK). Daar zijn we trots op!

NLQF: een duidelijk raamwerk

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) is gekoppeld aan het European Qualification Framework. Het NLQF zorgt voor transparantie in de opleidings- en trainingsmarkt van Nederland. Voor opleiders is dit raamwerk van belang om het niveau van de kwalificaties vast te leggen. Voor werkgevers maakt de NLQF het eenvoudiger om de juiste mensen aan te nemen. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn en op welk niveau zij (kunnen) werken.

WTK opleiding niveau 4

Het NLQF bestaat uit acht niveaus met ieder eigen omschrijvingen. Onze WTK opleiding is ingeschaald op niveau 4. Dit niveau is vergelijkbaar met MBO niveau 4 en de Havo. Onze HWTK opleiding werd eerder al ingeschaald op niveau 5, wat vergelijkbaar is met een Associate Degree.

WTK opleiding bij ATVE

De opleiding Werktuigkundige (WTK) is geschikt voor iedereen die werkt in een functie van productietechnicus in een elektriciteitscentrale. Vaak is de opleiding Werktuigkundige zelfs vereist. De opleiding is verdeeld in vijf studieclusters met verschillende vakken, waaronder thermodynamica, koelinstallaties en elektriciteitsleer.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze WTK opleiding?

Mail dan naar info@atve.nl of bel naar 070 – 337 83 77.