Virtual Reality

ATVE introduceert VR trainingen

Leren leuker maken: dat is voor ATVE heel gewoon. Daarom introduceerden we onlangs een nieuwe manier van lesgeven: Virtual Reality (VR). De VR trainingen zijn specifiek afgestemd op het aanleren van handelingen vanuit de NEN 3140. We vertellen u graag meer over deze innovatieve manier van leren!

Waarom VR trainingen?

In de VR trainingen worden situaties nagebootst, zodat cursisten kunnen oefenen zonder dat dit mogelijk gevaarlijke consequenties heeft. Door te trainen in VR zijn er geen echte machines of installaties nodig, én is het mogelijk om op elke locatie en op elk gewenst tijdstip te trainen. Dat is met name interessant voor incompany trainingen, waarbij cursisten één voor één trainingen kunnen volgen. Dit maakt het volgen van de NEN 3140 cursus bij ATVE kosten- en tijdbesparend.

Hoe werkt de VR training?

Elke VR training bestaat uit drie onderdelen:

  • Een instructie waarin de cursist de juiste volgorde van de handelingen leert;
  • Het scenario waarin de cursist de handelingen zelfstandig volgt;
  • Het assessment waarin de resultaten worden vastgelegd en de handelingen worden beoordeeld.

In de scenario’s kunnen variaties worden aangebracht, zodat de cursisten in verschillende praktijksituaties kunnen worden getraind. Cursisten leren op een veilige manier omgaan met elektrotechnische installaties. In het assessment worden de scores vastgelegd, zodat duidelijk is waar goed gescoord is en waar nog verbetering mogelijk is.

Ontdek de VR training op 23 november

Benieuwd hoe de VR trainingen eruit zien? Op 23 november organiseren we een bijeenkomst waarin u zelf kunt ervaren hoe het is om met onder andere Virtual Reality te werken. Verder ontdekt u meer manieren om leren leuker te maken. Lees hier meer informatie over de bijeenkomst.