ATVE

WL Winet Trainingen voor het mobiele netwerk

WL Winet is een aannemer in de mobiele telecom. Ze bouwen mobiele opstelpunten waarmee ze het mobiele netwerk in Nederland verbeteren en onderhouden voor klanten als KPN, Vodafone en Odido. WL Winet is één van de twee bedrijven die mobiele opstelpunten ook in hoogspanningsmasten plaatst. En dat is waar ATVE in beeld komt.

Sinds 2011 moet iedereen die aan of in de nabijheid van hoogspanningslijnen werkt voldoen aan de gestelde eisen. Joost Brouns, operations manager bij WL Winet zegt hier het volgende over: “Al onze lijnwerkers volgen de ETN Lijnwerker training bij ATVE. Dat doen we al heel lang zo. ATVE heeft echt kennis van zaken en ze zijn flexibel met de cursussen. Zo krijgen we meestal de mogelijkheid om aan te sluiten bij de training van een andere groep. Dat maakt het inplannen van de belangrijke training een stuk makkelijker.”

Unieke training

Het praktijk onderdeel vindt plaats op een trainingslocatie van Tennet. “Dit maakt de training wel uniek natuurlijk. Ook de materialen die nodig zijn voor de training zijn niet makkelijk te verkrijgen. Daardoor merk je dat deze training echt voor een niche wordt gegeven. Dat doet ATVE gewoon goed.”

Zijn er dan geen verbeterpunten? Joost: “Onze jongens zijn praktijkmensen, dus ze hebben minder plezier in de theorie, ook omdat de training meer gericht is op lijnwerkers. Toch is het een belangrijk onderdeel van deze verplichte training en ATVE doet wat ze kunnen om het toch leuk te maken. En het praktijkonderdeel valt natuurlijk wel in de smaak.”