Eieren op een lopende band

Incompany NEN 3140 voor MOBA

Ben je op zoek naar machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren? Dan moet je naar MOBA. Dit in Barneveld gevestigde bedrijf is actief over de hele wereld en verkoopt de machines van China en Japan tot de Verenigde Staten. In 2022 is ATVE gestart met het geven van NEN 3140 incompany trainingen aan de medewerkers van MOBA.

Maatwerk NEN 3140 training

Als echte machinebouwer heeft MOBA andere eisen als het gaat om standaard NEN 3140 trainingen, die vooral gericht zijn op gebouwgebonden installaties. Henk Molenaar van MOBA zegt er het volgende over: “Wij hebben alles vastgelegd in processen en instructies. Dat is mogelijk omdat we repeterende werkzaamheden hebben. De risico’s binnen ons bedrijf zijn veel beter inzichtelijk en minder groot, ook omdat we met lagere spanning werken.”

Om een passende training te kunnen bieden, hebben we een uitgebreid voortraject gehad. “Het mooie van ATVE is dat ze echt maatwerk bieden. Wij hebben een beleid dat afwijkt van de standaard NEN 3140, dus daar moet je pragmatisch mee om kunnen gaan. Dat is de kracht van ATVE.”

Tevreden medewerkers

Naast Henk zijn ook de medewerkers van MOBA die een NEN 3140 training volgen zeer positief over ATVE. Dat blijkt uit de evaluatieformulieren die ingevuld worden na elke training. Henk: “Vanuit de evaluatieformulieren zie ik ook alleen maar positieve reacties over ATVE. De docenten zijn echte praktijkmensen die weten waar het over gaat. Dat is ook een heel groot voordeel.”