Breedveld & Schröder NEN 3140

Hoe maak je aantoonbaar dat jouw monteurs goed gekwalificeerd zijn? Dat is de vraag die Lennart de Vrijer van Breedveld & Schröder had na het winnen van een aanbesteding. Ze beschikken over uitstekende monteurs, maar dit bewijzen is soms lastig. Een mooie aanleiding om te zorgen dat alle monteurs die zelf op pad gaan, over een Stipel NEN 3140 certificaat beschikken.

Lennart: “Ons doel was om een goede partner te vinden om samen het proces van Stipel certificering mee op te zetten. Juist ook voor de lange termijn. We keken naar de organisatie, het kwaliteitsniveau, de opleidingslocatie(s) en uiteraard naar het kostenplaatje. Hierbij is onze keuze op ATVE gevallen.”

ATVE denkt mee

“We werken nu ruim een jaar samen met ATVE en ze voldoen volledig aan onze verwachtingen. De uitdaging bij ons is het aantal monteurs in dienst. Het inrichten van de bedrijfsvoering qua opleidingen kan daardoor lastig zijn. Gelukkig denkt ATVE hierin goed mee. Zo hebben we de monteurs opgesplitst in groepen die verspreid over 3 jaar de cursus volgen en hun Stipel NEN 3140 certificaat te behalen.”

Flexibel in de opzet

“We zijn de NEN 3140 cursussen begonnen met een pilot voor online basis theorie, omdat dit onze wens was. de pilot leerde ons dat onze goed opgeleide monteurs de basis theorie onderschatten. Nu verzorgt ATVE de theorie bij ons in de cursusruimte en hebben we de helft van de monteurs inmiddels geholpen aan een Stipel NEN 3140 certificaat. Hierin hebben we meteen de kracht van ATVE gevonden. Ze denken mee en zijn flexibel, ook als het niet gaat zoals verwacht.”

Incompany cursussen leveren voor Breedveld & Schröder de volgende voordelen:

  • Geen extra reistijd voor de monteurs
  • Minder herkansingen met bijbehorende extra scholingsuren en examenkosten
  • Vrolijkere monteurs omdat ze niet in hun eigen tijd bijscholing moeten volgen

ATVE draagt bij aan ons onderscheidend vermogen

“ATVE is voor ons qua NEN3140-opleiding echt een one-stop-shop. Het contact is snel en duidelijk. Ze willen ons echt helpen met de meest passende opleiding, niet alleen winstmaximalisering voor zichzelf,” zegt Lennart. “ATVE draagt echt bij aan ons onderscheidend vermogen.”