Veelgestelde vragen (REWIC)

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de REWIC opleidingen.

Worden je vragen op de website niet beantwoord, vul dan het contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat je vraag zo spoedig mogelijk wordt beantwoord.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn examenuitslag krijg? 
Het Examenbureau streeft ernaar binnen 4 weken de examenuitslag te communiceren. Echter de examens worden handmatig nagekeken door 2 leden van de REWIC programmacommissie. Indien de uitslagen van beide leden te verschillend zijn, dan wordt er nog een derde corrector geraadpleegd. Dit kost extra tijd, waardoor de termijn van 4 weken misschien iets overschreden wordt.

Wat gebeurt er met feedback over een examenvraag die ik instuur?
De feedback wordt beoordeeld door een toetsdeskundige en eventueel doorgestuurd naar een inhoudsdeskundige. Er wordt bepaald of de feedback terecht is. Indien dit het geval is, wordt de examenvraag aangepast en het cijfer van alle kandidaten van het betreffende examen worden gecorrigeerd.
Voor elke examenzitting worden nieuwe examens uitgedraaid, de wijziging wordt dan direct meegenomen.

Wie beoordeelt de case en geeft het uiteindelijke cijfer? 
De case wordt eerst door de bedrijfsbegeleider beoordeeld. Deze geeft aan of je een voldoende of een onvoldoende scoort. Indien je een voldoende scoort dan wordt de case doorgestuurd naar de Inhoudsdeskundige. Deze beoordeelt de case en geeft het definitieve cijfer.

Hoeveel dagen voor het examen moet de betaling binnen zijn? 
Een week voor het examen controleren we alle betalingen. Indien je nog niet betaald hebt, kun je helaas geen examen doen.

Hoe bestel ik mijn studiemateriaal? 
Boeken en examens bestel je los. Het lesmateriaal kun je via het bestelformulier bestellen. Het bestelformulier vind je onder het kopje Downloads bij de betreffende opleiding. Het ingevulde formulier kun je sturen naar info@rewic.nl. Voor je examen kun je jezelf aanmelden via het inschrijfformulier.

Hoe kan ik mijn examen waarvoor ik me aangemeld heb annuleren?
Wanneer je niet kunt deelnemen aan een examen kun je het examen annuleren door een mail te sturen naar info@rewic.nl. Bij annuleringen die meer dan twee weken voor het examen worden doorgegeven brengen wij geen kosten in rekening. Bij examens die binnen twee weken voor aanvang geannuleerd worden, zijn wij genoodzaakt € 40 administratiekosten in rekening te brengen.

Welke vrijstellingen kan ik krijgen voor mijn REWIC opleiding?
Om je vrijstellingsaanvraag in behandeling te nemen kun je het aanvraagformulier vrijstelling digitaal invullen op de website. Om de aanvraag in behandeling te nemen is het van belang om alle diploma’s en cijferlijsten die van belang zijn te uploaden. De vrijstellingscommissie beoordeelt de vrijstellingsaanvraag en koppelt dit terug. Aan het indienen van een vrijstellingsaanvraag zijn kosten verbonden, raadpleeg hiervoor de website.

Wat is de inhoud van een case?
In de case maak je een praktijkopdracht waarin je laat zien over bepaalde competenties te beschikken. Wanneer je een case wilt maken dan kun je dit aanvragen door een mail te sturen naar info@rewic.nl. De case is een examenonderdeel en hieraan zijn kosten verbonden. Raadpleeg de website voor de actuele kosten van de case.

Staat jouw vraag er niet bij? 
Neem dan contact op met het REWIC secretariaat via 070 3378 358  of info@rewic.nl.