Schakelpakket-A

Over deze training

Type training

Zelfstudie

Inhoud

De opleiding Schakelpakket-A van REWIC geeft de theoretische ondergrond voor de technische modules van de WTK-opleiding of van de Onderhoudstechnicus opleiding (mbo niveau 4).

Beschik je al over geëxamineerde kennis op het gebied van één of meer van de modules, dan kun je hiervoor mogelijk vrijstelling krijgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Het Schakelpakket-A is opgebouwd uit drie modules. Namelijk:

  • Wiskunde Schakelpakket A
  • Natuurkunde Schakelpakket A
  • Algemene Chemie Schakelpakket A.

Let op: de inschrijfkosten bedragen €175,00. Dit is exclusief de kosten voor het lesmateriaal, examens, vrijstellingen en andere bijkomende kosten.

Deze opleiding is een thuisstudie en er kan dus op elk moment gestart worden. Bij aanmelding moet er echter wel voor een begindatum gekozen worden en staat er een duur van 1 dag. Achter de schermen wordt gewerkt aan een oplossing hiervoor. 

Waarom ATVE?

Altijd maatwerk

Toegespitst op jouw situatie

Vast aanspreekpunt

Binnen 1 werkdag antwoord

Hoog slagingspercentage

De beste trainers

Bel of mail ons voor een persoonlijk studieadvies

Wij adviseren je graag over welk studieprogramma aan jouw behoeften voldoet

Of bel 070 - 337 83 77

Aanvullende informatie

Een overzicht van alle beschikbare informatie over deze training in één overzicht.

De opleiding Schakelpakket-A is bestemd voor cursisten die niet aan de vooropleidingseisen voor Werktuigkundige in Centrales-A voldoen. Het is een kort traject dat cursisten de instrumenten geeft om de modules uit Werktuigkundige in Centrales-A te kunnen volgen. Zij hebben Bedrijfswerktuigkundige- A of -B, VAPRO-B of een vergelijkbare opleiding.

Module 1: Wiskunde
Deze module wordt ingevuld met een basisboek wiskunde op WEB – niveau IV.
Behandeld worden eerstegraads-, tweedegraads- en gebroken functies, exponentiële en logaritmische functies alsmede goniometrische en wortelfuncties.Bij Wiskunde Schakelpakket A hoort een studiewijzer.

Module 2: Natuurkunde
Deze module wordt ingevuld met een basisboek natuurkunde op WEB niveau IV.
Alle hoofdstukken zijn examenstof.
In de module Natuurkunde Schakelpakket A maakt u kennis met begrippen uit de bewegings- en de krachtenleer, trillingen en golven en geluid. Daarnaast maakt u kennis met warmte en warmteoverdracht en de beginselen van faseovergangen.

Module 3: Algemene Chemie
U maakt hier kennis met basisbegrippen in de chemie, mengsels, verbindingen en elementen. Verder komen aan de orde, koolstofchemie en koolwaterstoffen. Bij Algemene Chemie Schakelpakket A hoort een studiewijzer.

Bij gemiddeld 10 uur studeren per week duurt de opleiding ongeveer ¾ jaar

  • Inschrijfkosten van de opleiding bedraagt € 175,00.
  • De aanvraag van een vrijstelling kost € 150,00.
  • De kosten van de boeken kun je vinden in  het bestelformulier (te vinden onder het kopje Downloads). Deze kun je ingevuld versturen naar leermiddelen@rewic.nl.
  • De kosten van een examen zijn € 105,00.

Na het doorlopen van de relatief korte opleiding Schakelpakket-A ben je goed voorbereid om modules uit de opleiding Werktuigkundige (WTK) te volgen.

Bedrijfswerktuigkundige- A of -B, VAPRO-B of een vergelijkbare opleiding

Klantbeoordelingen

Terug naar REWIC