MVK voor geslaagde OVK’ers

Over deze training

Duur

12 dagen

1 examendag

; ;

Prijs

€3600

Eerst volgende training

dinsdag 7 mei 2024

Inhoud

Eenvoudig instromen voor OVK deelnemers
Heb je de opleiding OVK al eerder gevolgd? Dan kun je makkelijk instromen in de MVK opleiding. Je volgt dan alleen de modules 2 en 3 van de MVK opleiding.

 

ATVE MVK Opleiding
Arbeidsveiligheid en schone, veilige arbeidsomstandigheden zijn de rode draad in de MVK opleiding (Middelbare Veiligheidskundige) van ATVE. Je leert veiligheidsrisico’s herkennen en welke maatregelen je kunt nemen om die risico’s te beheersen. In de training behandelen we ook knelpunten op het gebied van arbeidshygiëne, ergonomie en psychosociale arbeidslast en ongevalsonderzoek en Taak Risico Analyse (TRA).

 

Integrale veiligheid binnen jouw bedrijf
Je gaat je ook verdiepen in de integrale veiligheid in jouw bedrijf. Je brengt die in kaart en geeft deze ook (opnieuw) vorm. Je sluit de opleiding af met een onderzoek en een scriptie.

 

Waarom kiezen voor onze MVK opleiding

  • Verschillende gediplomeerde HVK-docenten en een RAH-gecertificeerd arbeidshygiënist geven de sessies.
  • Door te werken met bedrijfscases sluit de opleiding aan bij de praktijk van de deelnemers. Deze cases worden gebruikt als voorbereiding op het schriftelijk examen van de MVK opleiding.
  • Kleine groepen dus er is maximale kennisoverdracht. 
  • Boeken en digitale leermiddelen.
  • Scriptiebegeleiding is mogelijk.
  • Opleiding duurt ‘slechts’ 12 dagen*.

SKO Hobéon geaccrediteerd
De MVK opleiding is SKO Hobéon geaccrediteerd en in nauwe samenwerking met Gelling Publishing samengesteld. Kerndocenten van ATVE en Gelling Publishing verzorgen de opleiding.

         

Deze training staat in het SVK register dat de kwaliteit in de veiligheidskundige praktijk waarborgt. SVK is hét register voor de risicoprofessional.

Opleidingsvorm
ATVE biedt deze training aan via open inschrijving en incompany. Voor de incompany training doen we jullie bedrijf graag een vrijblijvende prijsopgave. Mail daarvoor naar: info@atve.nl

Het voordeel van incompany is dat we in het lesprogramma bijvoorbeeld de eigen gevaarlijke stoffen en de RI&E van jouw bedrijf kunnen behandelen. Ook extra trainingsdagen of andere onderwerpen zijn mogelijk, en je kunt, als dat nodig is, alle collega’s het traject laten starten met een VCA-VOL training en examen.

*Bij inschrijving zijn 11 dagen benoemd, de 12e dag is jouw scriptieverdediging. De exacte datum daarvan wordt een later moment bepaald.

Aanvullende informatie

Een overzicht van alle beschikbare informatie over deze training in één overzicht.

Toelatingseis: voorwaarde voor deelname is de succesvolle afronding van de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK).

De training is het vervolg op de opleiding OVK en vooral bedoeld voor preventiemedewerkers en productiemedewerkers die meer willen weten van veiligheid en daarmee ook aan de slag willen. Met het diploma MVK Industrie ben je een allround en officieel erkend Middelbaar Veiligheidskundige. Technische vakkennis en mbo werk- en denkniveau zijn een voorwaarde voor deelname. Wie de training met succes afrondt, krijgt het VAPRO/Gelling MVK-certificaat.

De opleiding is Hobéon-SKO geaccrediteerd en wordt afgerond met een erkend VAPRO/Gelling diploma of certificaat MVK.

  • Het certificaat MVK Industrie: je krijgt het VAPRO/Gelling MVK certificaat als je minstens 80% van de cursusdagen aanwezig was, als je vijf bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende en je ook voor het schriftelijk examen een voldoende hebt gehaald.
  • Het diploma MVK Industrie: je krijgt het diploma VAPRO/Gelling MVK Industrie als je niet alleen aan alle eisen voor het certificaat hebt voldaan (zie hierboven), maar ook voor je scriptie (dat wil zeggen: onderzoek, rapportage en verdediging) een voldoende hebt en als je voldoet aan de diploma-eis van een afgeronde mbo-opleiding.

Elke deelnemer ontvangt lesboeken en dictaten.

De MVK-opleiding bestaat uit 2 vervolgmodules op de OVK-opleiding: module 2 en 3.

Vanaf € 3.600,00

Optioneel: de MVK opleiding wordt afgerond met een scriptie. Je kunt kiezen voor 8 uur individuele scriptiebegeleiding. De kosten daarvoor zijn  € 1.200,- excl. btw.

Startdata & locaties

Dinsdag 7 mei 2024

Capelle aan den IJssel

11 dagen

1 examendag

Start om 09:30

€3600,-

Exclusief BTW

Klantbeoordelingen

Terug naar OVK, MVK & HVK Trainingen