Middelbare Veiligheidskunde Industries (MVK)

Over deze training

Duur

17 dagen

; ;

Prijs

€5900

Eerst volgende training

Inhoud

Arbeidsveiligheid en schone, veilige arbeidsomstandigheden: daar draait het om in de opleiding Middelbare Veiligheidskundige (MVK) van ATVE. Cursisten leren veiligheidsrisico’s herkennen en welke maatregelen ze moeten nemen om deze risico’s te beheersen. De cursus behandelt ook knelpunten op het gebied van arbeidshygiëne, ergonomie en psychosociale arbeidslast, een ongevalsonderzoek en de Taak Risico Analyse (TRA).

Integrale veiligheid binnen jouw bedrijf
Je verdiept je in de integrale veiligheid binnen jouw bedrijf tijdens deze opleiding. Je brengt de huidige situatie in kaart en geeft de integrale veiligheid (opnieuw) vorm. Je rondt de opleiding af met een onderzoek en een scriptie.

Waarom kiezen voor onze MVK opleiding

  • De verschillende sessies worden geleid door docenten die zelf HVK-gediplomeerd zijn en door een gecertificeerd (RAH) arbeidshygiënist.
  • Tijdens de training bespreken we verschillende bedrijfscases die aansluiten bij de praktijk van de deelnemers. Je kunt deze goed gebruiken als voorbereiding op het schriftelijk examen.
  • Kleine groepen betekent maximale kennisoverdracht. 
  • We gebruiken boeken en digitale leermiddelen.
  • Je kunt vragen om scriptiebegeleiding. 
  • De opleiding duurt ‘slechts’ 13 dagen.

SKO Hobéon geaccrediteerd
De MVK opleiding is SKO Hobéon geaccrediteerd en in nauwe samenwerking met Gelling Publishing samengesteld. Kerndocenten van ATVE en Gelling Publishing verzorgen de opleiding.

Ook staat deze opleiding in het SVK register, dat de kwaliteit in de veiligheidskundige praktijk waarborgt. SVK is hét register voor de risicoprofessional.

Opleidingsvorm
ATVE biedt deze training aan via open inschrijving en incompany. Voor de incompany training doen we jullie bedrijf graag een vrijblijvende prijsopgave. Mail daarvoor naar: info@atve.nl

Het voordeel van incompany is dat we in het lesprogramma bijvoorbeeld de eigen gevaarlijke stoffen en de RI&E van jouw bedrijf kunnen behandelen. Ook extra trainingsdagen of andere onderwerpen zijn mogelijk, en je kunt, als dat nodig is, alle collega’s het traject laten starten met een VCA-VOL training en examen.

Deze training start op 20 januari 2022. De eerste dagen zijn reeds bekend, de laatste dagen worden nog gepland.

 

Waarom ATVE?

Altijd maatwerk

Toegespitst op jouw situatie

Vast aanspreekpunt

Binnen 1 werkdag antwoord

Hoog slagingspercentage

De beste trainers

Bel of mail ons voor een persoonlijk studieadvies

Wij adviseren je graag over welk studieprogramma aan jouw behoeften voldoet

Of bel 070 - 337 83 77

Aanvullende informatie

Een overzicht van alle beschikbare informatie over deze training in één overzicht.

De training is vooral bedoeld voor preventiemedewerkers en productiemedewerkers die meer willen weten van veiligheid en daarmee ook aan de slag willen. Met het diploma MVK Industrie ben je een allround en officieel erkend Middelbaar Veiligheidskundige. Technische vakkennis en mbo werk- en denkniveau zijn een voorwaarde voor deelname.

Wie de training met succes afrondt, krijgt het VAPRO/Gelling MVK-certificaat.

Toelatingseis: deelnemers aan de MVK-opleiding moeten beschikken over een certificaat VCA-VOL of VVI-VOL. Heb je dat niet, dan kun je op de examendag van de eerste module (OVK) het VCA-VOL diploma halen. Dat kost € 145 (excl. btw). Dat is inclusief lesmateriaal en examen.

De opleiding is Hobéon-SKO geaccrediteerd en wordt afgerond met een erkend VAPRO/Gelling diploma of certificaat MVK.

  • Het certificaat MVK Industrie: je krijgt het VAPRO/Gelling MVK certificaat als je minstens 80% van de cursusdagen aanwezig was, als je vijf bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende en je ook voor het schriftelijk examen een voldoende hebt gehaald
  • Het diploma MVK Industrie: je krijgt het diploma VAPRO/Gelling MVK Industrie als je niet alleen aan alle eisen voor het certificaat hebt voldaan (zie hierboven), maar ook voor je scriptie (dat wil zeggen: onderzoek, rapportage en verdediging) een voldoende hebt en als je voldoet aan de diploma-eis van een afgeronde mbo-opleiding.

Elke deelnemer krijgt lesboeken en dictaten.

Deze opleiding wordt gegeven in de regio Utrecht of Rotterdam.

Vanaf € 5.900,00

Optioneel: je kunt kiezen voor scriptiebegeleiding. Acht uur individuele scriptiebegeleiding kost € 1.200 (excl. btw).

Incompany

Meerdere collega’s tegelijk opleiden? Wij bieden volop mogelijkheden op het gebied van maatwerk trajecten.

Bekijk de mogelijkheden

Startdata & locaties

Klantbeoordelingen

Terug naar OVK, MVK & HVK Trainingen