Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Over deze training

Duur

17 dagen

2 examendagen

; ;

Prijs

€6100

Eerst volgende training

Inhoud

Arbeidsveiligheid en schone, veilige arbeidsomstandigheden: daar draait het om in de opleiding Middelbare Veiligheidskundige (MVK) van ATVE. Je leert veiligheidsrisico’s te herkennen en leert welke maatregelen je moet nemen om deze risico’s te beheersen. Ook leer je meer over arbeidshygiëne, ergonomie en psychosociale arbeidslast, een ongevalsonderzoek en de Taak Risico Analyse (TRA).

Integrale veiligheid binnen jouw bedrijf

Je verdiept je in de integrale veiligheid binnen jouw bedrijf tijdens deze opleiding. Je brengt de huidige situatie in kaart en geeft de integrale veiligheid (opnieuw) vorm. Je rondt de opleiding af met een onderzoek en een scriptie.

Waarom kiezen voor onze MVK opleiding?

  • De verschillende opleidingsdagen worden geleid door HVK-gediplomeerde docenten en door een gecertificeerd arbeidshygiënist (RAH).
  • Tijdens de training bespreken we verschillende bedrijfscases die aansluiten bij jouw praktijk. Je kunt deze goed gebruiken als voorbereiding op het schriftelijk examen.
  • Kleine groepen betekent maximale kennisoverdracht.
  • We gebruiken boeken en digitale leermiddelen.
  • Je kunt vragen om scriptiebegeleiding.
  • De opleiding duurt ‘slechts’ 13 dagen.

SVK register & SKO Hobéon

De MVK opleiding is SKO Hobéon geaccrediteerd en in nauwe samenwerking met Gelling Publishing samengesteld. Kerndocenten van ATVE en Gelling Publishing verzorgen de opleiding. Ook staat deze opleiding in het SVK register, dat de kwaliteit in de veiligheidskundige praktijk waarborgt. SVK is hét register voor de risicoprofessional.

                   

Opleidingsvorm

ATVE biedt deze training aan via open inschrijving en incompany. Voor de incompany training op jouw locatie doen we je graag een vrijblijvende prijsopgave. Mail daarvoor naar info@atve.nl. Tijdens de incompany opleiding gaan we nog specifieker in op jullie bedrijf. Ook zijn extra trainingsdagen of andere onderwerpen mogelijk, en je kunt, als dat nodig is, alle collega’s het traject laten starten met een VCA-VOL training en examen.

Aanvullende informatie

Een overzicht van alle beschikbare informatie over deze training in één overzicht.

Je moet beschikken over een certificaat VCA-VOL of VVI-VOL. Heb je dit nog niet? Dan kun je daar direct bij de start van de opleiding mee beginnen en op dezelfde examendag het certificaat halen. Dat kost € 145 (excl. btw) en is inclusief lesmateriaal en examen.

De training is geschikt voor preventiemedewerkers en productiemedewerkers die meer willen weten over veiligheid en daarmee ook aan de slag willen. Met het diploma MVK Industrie ben je een allround en officieel erkend Middelbaar Veiligheidskundige. Technische vakkennis en mbo werk- en denkniveau zijn een voorwaarde voor deelname. Rond je de opleiding met succes af? Dan ontvang je het VAPRO/Gelling MVK-certificaat.

De opleiding is Hobéon-SKO geaccrediteerd en wordt afgerond met een erkend VAPRO/Gelling diploma of certificaat MVK.

  • Het certificaat MVK Industrie: je krijgt het VAPRO/Gelling MVK certificaat als je minstens 80% van de cursusdagen aanwezig was, als je vijf bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende en je ook voor het schriftelijk examen een voldoende hebt gehaald
  • Het diploma MVK Industrie: je krijgt het diploma VAPRO/Gelling MVK Industrie als je niet alleen aan alle eisen voor het certificaat hebt voldaan (zie hierboven), maar ook voor je scriptie (dat wil zeggen: onderzoek, rapportage en verdediging) een voldoende hebt en als je voldoet aan de diploma-eis van een afgeronde mbo-opleiding.

Je ontvangt lesboeken en dictaten als studiemateriaal. De MVK opleiding bestaat uit drie modules. De eerste module is tevens de opleiding Operationeel Veiligheidskunde (OVK).

Vanaf € 6.100,00

Optioneel: je kunt kiezen voor scriptiebegeleiding. Acht uur individuele scriptiebegeleiding kost € 1.200 (excl. btw).

Startdata & locaties

Klantbeoordelingen

Terug naar OVK, MVK & HVK Trainingen